Jumalan laupeuden sunnuntai

Joka vuosi pääsiäissunnuntaista seuraavaa sunnuntaita vietetään Jumalan laupeuden sunnuntaina, jolloin saa täydellisen ANEEN, jos käy ripittäytymässä ja kommuuniolla sinä päivänä ja rukoilee paavin rukousaiheiden puolesta.

Jumalallisen Laupeuden kuva

Jeesus ilmestyi pyhälle Faustinalle Plockissa, Puolassa, 22. helmikuuta 1931. Päiväkirjassaan pyhä Faustina kirjoitti :

” Kun olin illalla huoneessani näin Jeesuksen pukeutuneena valkoiseen pukuun. Yksi käsi oli kohotettu siunaukseen, ja toinen käsi kosketti Hänen pukuaan Hänen sydämensä korkeudella. Hänen puvustaan, joka oli hieman auki, näkyi kaksi kaunista valonsädettä, yksi oli punainen ja toinen vaalea. Hiljaisesti, katsoin Herraa. Sieluni oli peloissaan ja silti täynnä iloa. Hyvin lyhyen ajan kuluttua, Pelastajamme sanoi minulle :”Maalaa kuva Minusta, juuri niin kuin näet Minut nyt, ja tämän kuvan alapuolelle sinun tulee sijoittaa sanat :”Jeesus, luotan Sinuun!” Haluan tämän kuvan olevan palvottu, ensin sinun kappelissasi ja sitten kaikkialla maailmassa. Lupaan, että sielu, joka palvoo tätä kuvaa, ei kuole. Lupaan myös jo täällä, Maan päällä, voiton vihollisista, ja etenkin kuoleman hetkellä. Minä, henkilökohtaisesti tulen suojelemaan häntä Minun ylistyksenäni” (47). Pyhä Faustina kertoi näystä papille, joka antoi hänen maalata kuvan sielussaan. Kun pyhä Faustina oli poistumassa Herra Jeesus sanoi :”Minun kuvani on jo sielussasi. Haluan, että tulee Laupeuden juhla. Haluan, että tämä kuva, jonka maalaat pensselillä, pyhitetään ensimmäisenä Pääsiäisen jälkeisenä sunnuntaina, tämä Sunnuntai tulee olemaan Jumalallisen Laupeuden juhlapäivä.”(49) Sisar Faustina ja muut sisaret eivät osanneet maalata, joten he lykkäsivät kuvan valmistamista. Jeesus kertoi pyhälle Faustinalle, että asia oli hyvin tärkeä :”Sinun tulee tietää, että jos laiminlyöt tämän kuvan maalaamisen ja koko laupeuden työn, olet vastuussa hyvin suuresta joukosta sieluja Tuomiopäivänä.”

Myöhemmin Jeesus kertoi hänelle:

“Vaalea säde edustaa Vettä, joka tekee sielusta oikeamielisen; punainen säde edustaa Verta, joka on sielujen elämä. Nämä kaksi sädettä säteilevät kaikkein hellimmän Laupeuteni syvyydestä sinä hetkenä, kun Minun kärsivän Sydämeni aukaisi keihäs Ristillä … Onnellinen hän, joka on niiden suojassa, koska Jumalan oikeuden käsi ei koske häneen.”

Pyhän Faustyna Kowalskan (1905-1938)

apostolaatti rakentuu ikuisen, mutta monilta helposti unohtuvan uskontotuuden varaan: Jumalan kaikkia ihmisiä kohtaan tunteman armollisen rakkauden varaan. Apostolaatti muistuttaa meitä tästä tosiasiasta ja tahtoo levittää uusia hurskauden muotoja Jumalan laupeutta kohtaan. Siten Jumalan laupeutta ylistävän hurskauden tarkoituksena on uudistaa uskonelämää kristillisen luottamuksen ja laupeuden hengessä.

Helena Kowalska syntyi 25. elokuuta 1905 maanviljelijäperheeseen Glogowiecissä, Puolassa, kolmantena kymmenestä lapsesta. Jo seitsenvuotiaana hän tunsi Jumalan kutsun luostarielämään. Hän ilmaisi aikeensa vanhemmilleen 17 vuoden iässä, mutta nämä kielsivät. Vuonna 1924 hän tästä huolimatta lähti Varsovaan ja pyrki lukuisiin luostareihin, kunnes hänet lopulta vuonna 1925 otettiin Laupeuden Jumalanäidin sääntökunnan novisiaattiin. Sisar Faustynana hän toimi sääntökunnan luostareissa Varsovassa, Vilnassa, Krakovassa, Kiekrzissä ja Plockissa. Hän antoi ikuiset lupaukset 1. toukokuuta 1933. Jo seuraavana vuonna hän sairastui ja kuoli lopulta 33-vuotiaana Krakovassa 5. marraskuuta 1938.

Hänen kerrotaan saaneen elämänsä aikana useita ilmestyksiä, joista ensimmäinen oli 22. lokakuuta 1931. Ilmestyksissä Jeesuksen sanotaan käskeneen hänen levittää jumalallisen laupeutensa ylistystä koko maailmaan ja rukoilla aina tätä laupeutta kaikille syntisille. Pyhän Faustynan apostolaatti ja koko Jumalan laupeutta ylistävä hurskaus perustuvat näihin ilmestyksiin.

Kirkollisen prosessin sisar Faustynan autuaaksijulistamiseksi käynnisti Krakovan arkkihiippakunnassa vuonna 1965 silloinen kardinaali Karol Wojtyla. Sama kardinaali sai ilon paavi Johannes Paavali II:na julistaa Faustynan autuaaksi Roomassa 18. huhtikuuta 1993. Pyhäksi julistaminen seurasi 30. huhtikuuta 2000.

http://katolinen.fi/?page_id=707

Fatima

Sitemap | Impressum