Jumalan laupeuden ruusukko

Jumalan laupeuden ruusukko

Jumalan laupeuden ruusukko

Nimeen Isän, ja Pojan ja Pyhän Hengen. Aamen.

Valinnainen:

Sinä kuolit, Jeesus, mutta elämän lähde ryöppysi esiin sieluja varten, ja armon valtameri avautui koko maailmalle. Oi Elämän Lähde, mittaamaton Jumalallinen Armo, sulje sisääsi koko maailma ja tyhjennä itsesi meidän yllemme. - Toista kolme kertaa: Oi Veri ja Vesi, jotka purskahtivat Jeesuksen sydämestä Armon Lähteenä meille, minä luotan teihin!

Yksittäisten helmien kohdalla (a1):

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Aamen.

Yksittäisten helmien kohdalla (a2):

Terve Maria, armoitettu, Herra sinun kanssasi. Siunattu sinä naisten joukossa, ja siunattu kohtusi hedelmä, Jeesus. Pyhä Maria, Jumalan Äiti, rukoile meidän syntisten puolesta, nyt ja kuolemamme hetkenä. Aamen.

Yksittäisten helmien kohdalla (a3):

Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi Neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Ja Pyhään Henkeen, pyhän katolisen Kirkon, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän. Aamen

Yksittäisten helmien kohdalla (a, b, c, d, e):

Ikuinen Isä, minä uhraan Sinulle Sinun rakkaan Poikasi, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumiin ja veren, sielun ja jumaluuden, meidän ja koko maailman syntien sovitukseksi. Aamen.

Kymmenen peräkkäisen helmen kohdalla (1, 2, 3, 4, 5):

Hänen surullisen kärsimyksensä tähden, armahda meitä ja koko maailmaa.

Viimeisen kymmenikön jälkeen (a1-a3):

Pyhä Jumala, Pyhä Väkevä, Pyhä Kuolematon, armahda meitä ja koko maailmaa.

ylös